CiU interpreta el resultat del CEO com una mostra de suport ‘al camí traçat’

  • Turull atribueix la caiguda de suport electoral de la formació al 'desgast'

VilaWeb
ACN
20.06.2013 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència i Unió ha volgut interpretar en positiu el resultat de l’enquesta del CEO, que li dóna una baixada de suport electoral i la pèrdua d’entre 13 i 15 escons. El president i portaveu del grup parlamentari, Jordi Turull, ha assegurat que el sondeig demostra un suport dels catalans ‘al camí traçat i compromès amb els ciutadans’ pel dret a decidir i l’estat propi. A més, el nacionalista s’ha mostrat comprensiu amb la caiguda en el vot que s’estima per CiU. Segons Turull, és perfectament atribuïble al “desgast” que provoca en el Govern haver de ‘prendre en solitari decisions necessàries però que de vegades no agraden a alguns col·lectius’.

“El camí traçat i compromès amb els ciutadans va cada cop a més”. Aquesta és la interpretació que CiU ha fet del resultat del sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió, on ERC passaria per davant de la federació nacionalista, que es quedaria amb 35 o 37 diputats. I és que per diputat convergent, l’enquesta deixa clar que “els catalans volen poder decidir lliurement el futur del país, i cada vegada hi ha més ciutadans que ho veuen clar i necessari”. 

De la mateixa manera, Turull interpreta que el resultat és també un aval a que “la solució de Catalunya passa per l’estat propi”. “Lluny de tots aquells que diuen que a la gent no li importa tot això, el CEO demostra que cada vegada la solució passa més per un acte de democràcia i perquè Catalunya es pugui valdre per ella mateixa”, ha conclòs.

D’altra banda, el portaveu parlamentari de CiU ha atribuït la caiguda en escons de la seva formació al “desgast conseqüència de prendre unes mesures que prenem en solitari, per la duresa de la situaicó econòmica i social”. “Això de vegades generà incomprensió. Hi ha molta gent que ho passa malament i nosaltres estem bolcats en donar-li la volta”, ha volgut explicar Turull, que s’ha mostrat igualment convençut que “ho estem fent a fi de be i per això no estarem pendents de si tenim quatre diputats més o menys”.

En qualsevol cas, Turull ha remarcat que “no fa falta una enquesta del CEO per veure que moltes de les mesures que hem de prendre per remuntar la situació generen incomprensió”, però ha insistit que a CiU “estem segurs que quan es vegin els resultats de tot això”, la tendència canviarà. “La veritable enquesta serà la del dia de les eleccions, i han de passar moltes coses importants d’aquí a les eleccions”, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any