La gran majoria dels catalans vol una consulta el 2014, destaca ERC del baròmetre del CEO

VilaWeb
ACN
20.06.2013 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC està convençuda que la majoria de la població catalana reclama un referèndum per la independència de Catalunya. Els arguments dels republicans comencen amb la manifestació de la passada Diada, continuen amb els resultats electorals del 25-N, i tenen en el baròmetre del CEO el darrer capítol. ‘Des de la lectura de país, l’enquesta indica uns resultats molt favorables de suport al procés al dret a decidir, a la consulta i a les posicions independentistes’, ha destacat des del Parlament el secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó. ‘El bloc de partits que estem absolutament a favor de la consulta i del dret a decidir passem dels 87 diputats a una forquilla entre 92 i 95.’

Salvadó s’ha centrat en la part de l’enquesta que ha preguntat per la independència del país i ha evitat valorar els resultats que el baròmetre pronostica per als diferents partits polítics si les eleccions al Parlament se celebressin demà. Els republicans prefereixen valorar amb ‘prudència’ el ‘sorpasso’ electoral a CiU i defugen de les valoracions ‘en clau de partit’. 

El 55% de persones que votarien ‘sí’ a la independència en un referèndum o el 47% de catalans que prefereixen la independència de Catalunya per davant de qualsevol altra opció d’organització territorial són dades prou significatives com perquè els republicans es mostrin satisfets els resultats del baròmetre. ‘Ressaltat que el que ens demana la ciutadania és que el 2014 es dugui a terme la consulta i, en aquest sentit, des d’ERC continuarem fidels als nostres plantejaments’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any