El delegat del govern espanyol a Galícia, a favor de la supressió de l’autonomia catalana

  • Samuel Juárez Casado participa en un grup de Facebook que promou la liquidació de Catalunya per 'separatista, nazionalista i antiespanyola'

VilaWeb
Redacció
20.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El delegat del govern espanyol a Galícia, Samuel Juárez Casado (PP), està a favor de la supressió de l’autonomia de Catalunya. Participa en un grup de Facebook que promou la correcció de ‘l’error comès en la transició’, que ara fa que ‘els ciutadans no ens puguem permetre pagar disset taifes autonòmiques’. ‘Per començar’, diu l’argumentari del grup, ‘no és mala idea suprimir l’autonomia catalana per separatista, “nazionalista” i antiespanyola’.

El mur d’aquest grup de Facebook s’omple diàriament de comentaris violents, xenòfobs i franquistes.

El Bloc Nacionalista Gallec (BNG) demana una reprovació del parlament gallec i la destitució per part del govern espanyol (PDF). El portaveu del BNG, Francisco Jorquera, acusa el delegat del govern d’estar associat en aquest grup de Facebook, que advoca per abolir les comunitats autonòmiques. A banda de la participació en aquest grup, el BNG denuncia una campanya d’insídies i calúmnies de Juárez Casado contra els moviments socials i polítics gallecs.

Samuel Juárez Casado, veterinari de formació, va tenir diversos càrrecs al govern de Manuel Fraga a Galícia des dels anys 80. El 2009 va ser nomenat conseller de Medi Rural en el govern d’Alberto Núñez Feijóo. En va ser membre fins al gener de 2012, quan va cessar el càrrec per prendre el de delegat del govern espanyol de Mariano Rajoy.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any