Convergència diu que Duran s’equivoca quan ‘potineja’ el calendari de la consulta

  • El consell nacional del partit reitera que 'no hi haurà cap pas enrere perquè les prioritats no han canviat' i que l'objectiu de fons és l'estat propi

VilaWeb
Redacció
16.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va renyar ahir el president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que divendres apostava per ‘no tenir pressa’ a l’hora de fer la consulta l’any 2014. El vice-secretari general de CDC; Lluís M. Coromines, creu que Duran s’equivoca i li retreu que declaracions com aquestes ‘generen dubtes dins de la pròpia federació’ i afebleixen el procés. Coromines recorda que ‘no hi haurà cap pas enrere’ ni canvis en el calendari perquè ‘les prioritats no han canviat’. En aquest sentit, el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, retreu a Duran que ‘potinegi’ el calendari i recorda que l’objectiu final no és la consulta, sinó l’estat propi.

Coromines fa una crida a evitar el soroll que s’està generant al voltant de la data de la consulta: ‘Hem deixat molt clar que no hi haurà cap pas enrere, hem deixat clar el calendari i no cal que ens el plantegem cada dia perquè les prioritats no han canviat’.

Per contra, Coromines només té paraules d’agraïment a ERC: ‘És qui ens ha donat solidesa’, assegurava. ERC, diu Coromines, no serà adversari polític de CiU fins que hi hagi eleccions i vol deixar clar que els actuals adversaris de la federació han de ser PP i Ciutadans, pel seu rebuig frontal a la possibilitat que els catalans puguin decidir el seu futur a través d’una consulta democràtica.

En aquest mateix sentit es va pronunciar el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull. ‘Cameron ha donat una lliçó de democràcia al govern espanyol’, va dir Rull, en al·lusió a les declaracions del primer ministre britànic, David Cameron, que demanava al president espanyol, Mariano Rajoy, que ‘deixi que la gent decideixi’ en relació al procés sobiranista de Catalunya.

Sobre les declaracions de Duran, Rull també va demanar que no es ‘potinegés’ el calendari de la consulta i va recordar que, a la fi, l’objectiu final ha de ser l’estat propi i no només el fet de convocar la consulta: ‘Catalunya no és viable com a autonomia dins l’estat espanyol’, conclou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any