La Corporació acomidarà 300 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio

  • També anuncia que externalitzarà la comercialització de publicitat de canals i webs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.06.2013 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha suspès temporalment les negociacions que mantenia amb els treballadors per als convenis col·lectius i hi ha anunciat la intenció de presentar un ERO, segons que explica en un comunicat, que afectarà 312 treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i de la Corporació i també suposarà una rebaixa del sou d’un 7,5%.

També preveu una rebaixa salarial del 7,5% per a tots els treballadors, amb l’objectiu d’estalviar 27 milions d’euros aquest any.

Segons la corporació, que justifica la decisió per la conjuntura econòmica, la reducció de la plantilla afectarà també les estructures directives i s’externalitzaran els serveis de vendes. També ha anunciat un nou model de gestió de la publicitat, en un un moment en què els ingressos per aquesta via s’han reduït.

Feia mesos que s’especulava sobre un possible ERO, tot i que el president de la CCMA, Brauli Duart, sempre havia insistit que aquesta seria l’última opció per reduir els costos de l’ens públic, que ha vist retallat en un 17% el seu pressupost per a enguany a causa de la caiguda de la publicitat i de les partides de la Generalitat.

La CCMA també ha acordat d’impulsar un procés d’externalització dels serveis de comercialització, promoció i intermediació en la venda d’espais publicitaris dels canals de TVC i les pàgines web associades. La finalitat és aconseguir un ‘increment de la competitivitat’ en la gestió de la publicitat i un augment dels ingressos per aquest concepte, tenint en compte la caiguda del 22% en els primers quatre mesos de l’any. 

Amb la voluntat d’aconseguir un acord amb els representants dels treballadors que permetés reduir els costos de personal previstos, la CCMA va proposar d’equiparar els sous dels treballadors amb els de la resta de treballadors públics de la Generalitat. Les negociacions no han tirat endavant, i avui el consell de govern ha proposat aquest conjunt de mesures. 

La plantilla actual de la televisió pública catalana és de 2.095 persones, i la de la ràdio, de 426, sense comptar els 50 que treballen per als serveis corporatius. Aquesta tarda s’han reunit de de manera urgent per decidir quines accions de protesta tiren endavant. La reunió s’ha convertit aviat en una protesta contra la direcció de l’ens. Els treballadors s’han concentrat davant del despatx del director de TV3, Eugeni Sallent, i l’han esbroncat (moment que mostra la imatge al lateral).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any