Tancada a l’ESMUC contra les retallades

  • Estudiants, professors i personal no docent ocupen des d'ahir al vespre el vestíbul de l'Escola Superior de Música de Catalunya

VilaWeb
Redacció
11.06.2013 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de persones, entre estudiants, professors i personal no docent, de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) són tancats al vestíbul de l’edifici des d’ahir per protestar contra la retallada prevista en el pressupost d’un milió i mig d’euros, un 20% respecte l’actual, segons que denuncien en un comunicat, on diuen que la tancada té el suport de la direcció del centre i que es fa en col·laboració amb el personal de seguretat i neteja. 

Alerten que les mesures d’austeritat previstes inclouen una disminució de les hores de classe als estudiants, un augment de les hores lectives del professorat, una disminució del sou i un creixement de ta taxes de matriculació. 

En un manifest, els estudiants de l’ESMUC també critiquen ‘la manca de democràcia’ del centre, ‘on la direcció ve designada per un patronat extern i els estudiants no tenen cap participació en els òrgans de decisió’. 

Els participants en aquesta tancada, que encara no han decidit fins quan continuarà, ja s’han començat a organitzar per preparar diverses accions de protesta. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any