Mas es queixa que la Catalunya productiva hagi de retallar una paga extra i Espanya no

  • Diu que fa un balanç 'correcte' dels primers sis mesos de l'acord de governabilitat amb ERC

VilaWeb
Redacció
05.06.2013 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha queixat que la Catalunya ‘productiva’ hagi de retallar una paga extraordinària als treballadors públics mentre que l’estat, ‘subsidiat i subvencionat’, les pagui totes dues. Ho ha dit com a resposta a Alícia Sánchez-Camacho durant la sessió de control del govern, en què ha lamentat que el PP digui que totes les coses negatives que passen a Catalunya són culpa de la Generalitat i les positives són mèrit del govern espanyol: ‘Espanya ho fa tan bé que la desocupació hi puja el doble que a Catalunya. I, a més, ens donen lliçons de com s’han d’administrar els dèficits’, ha dit Mas. Ha fet un balanç ‘correcte’ de l’acord amb ERC i ‘incorrecte’ de la relació amb l’executiu de Rajoy.

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Mas que fes un balanç dels primers sis mesos de l’acord de governabilitat amb ERC, i li ha recriminat que el govern estigui aturat i només s’hagi dedicat a impulsar cimeres i declaracions de sobirania. També li ha retret que no hagi presentat els pressupostos i que no atengui les peticions del govern espanyol en aquest sentit.

‘Catalunya no es mereix aquesta inestabilitat econòmica, social i política. Atengui les peticions del govern d’Espanya, parli del dèficit raonable. Parli de la millora de la LOMCE i parli de la millora del model de finançament. Faci propostes reals i deixi de viatjar en la ficció’, ha dit Camacho. 

En la resposta, Mas ha dit que feia un balanç correcte de l’acord amb ERC i incorrecte de les relacions amb el govern espanyol. S’ha queixat que el PP cregui que tot allò dolent que passa a Catalunya és culpa de la Generalitat, mentre que les dades positives són mèrit del govern espanyol. ‘Si tan malament ho fem aquí i tan bé a fora, com pot ser que a Catalunya la desocupació hagi crescut la meitat que a la resta d’Espanya?’

Ha dit que el PP donava lliçons de com administrar els dèficits quan la Generalitat havia hagut de retallar una paga a més de 200.000 treballadors públics. ‘La pregunta és: no n’hi ha prou que la Catalunya productiva hagi de pagar una sola paga extra i l’estat, subsidiat i subvencionat, en pugui pagar dues?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any