Rigau vol una educació que converteixi els alumnes ‘en petits homes del Renaixement’

  • Ho va dir ahir en una conferència a Tribuna Ateneu · El títol era 'La força de l'educació'

VilaWeb
Redacció
04.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir en una conferència a Tribuna Ateneu que la seva conselleria i la d’Economia i Coneixement enllestien una reforma de la titulació de Magisteri que tenia l’objectiu de millorar la formació dels futurs docents. L’estratègia consistirà, d’una banda, a reduir les places disponibles a les facultats de Magisteri, per fer-hi pujar la nota de tall, i, d’una altra, a elevar el nivell dels itineraris acadèmics del grau.

Rigau va subratllar la importància cabdal que tenien els docents en l’ofensiva per l’èxit escolar. I va lamentar que la formació dels mestres i professors s’hagués especialitzat tant que al final la societat n’hagués sortit perjudicada.

Els mestres han de representar la cultura general, va dir, perquè una de les claus de l’escola és precisament la transmissió cultural. Cal donar als alumnes una educació que els converteixi en ‘petits homes del Renaixement’. I després, ‘l’especialització ja arribarà’.

Per elevar el nivell formatiu dels docents, el Departament d’Ensenyament i el Departament d’Economia i Coneixement enllesteixen una reforma del Magisteri que prendrà cos ben aviat.

Aquesta reforma es fonamentarà en dos punts. Per una banda, s’augmentarà l’exigència per a accedir-hi, a fi de poder seleccionar millor els candidats a futurs mestres; i per una altra s’apujarà el nivell de les matèries que s’imparteixin durant el grau.

Per complir el primer objectiu, es reduiran les places disponibles a les facultats que ofereixen els graus de Magisteri, de manera que hi pugi la nota de tall. Per assolir el segon, algunes universitats crearan una doble titulació que allargarà l’estada dels alumnes a les facultats i, per tant, en sortiran més ben formats.

Més anglès

Rigau també va recordar la importància de l’anglès en l’educació dels alumnes. Sobre aquesta qüestió va avançar que la Televisió de Catalunya ja preparava una programació que s’emetria en aquesta llengua. La idea és que, aprofitant l’accés a la xarxa que permeten les pissarres digitals, ‘disponibles a totes les escoles’, TVC produeixi continguts en anglès que puguin fer-se servir a les classes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any