El jutge atribueix a Camps i Barberá els delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat

  • El jutge Castro vol que el TSJ valencià assumeixi la instrucció d'una part del cas Nóos

VilaWeb
Redacció
31.05.2013 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Castro, titular del jutjat d’instrucció número 3 de Palma, veu indicis racionals que Francisco Camps, ex-president de la Generalitat Valenciana, i Rita Barberá, batllessa de València, vagin incórrer en presumptes delictes continuats de malversació, prevaricació, frau a l’administració i falsedat en document oficial en el marc del cas Nóos. Ho exposa en un document de setanta pàgines que ha traslladat al Tribunal Superior de Justícia valencià, en què li proposa que assumeixi la competència per a instruir la part del cas Nóos que afecta la suposada participació de Camps i Barberá.


La participació es concreta les negociacions prèvies a la signatura del conveni del Valencia Summit, pel qual l’Institut Nóos va percebre cap a tres milions d’euros de diners públics.

La recerca judicial se centra en els convenis que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València varen signar amb l’Institut Nóos, d’una banda, per organitzar les jornades Valencia Summit els anys 2004, 2005 i 2006 i, d’una altra, per assessorar la candidatura de València als Jocs Europeus, que mai no es varen arribar a fer. 

Aquestes jornades Valencia Summit tenien l’objectiu d’esdevenir una reunió d’experts en l’organització de grans esdeveniments i varen ser contractades entre el govern valencià, a través de la Ciutat de les Arts i de les Ciències (CACSA), i el consistori que dirigeix Rita Barberá, a través de Turisme València.

La batllessa de València ha dit moltes vegades que ella no havia signat ni autoritzat res en relació amb la València Summit. 

Segons les denúncies dels grups de l’oposició, l’ex-president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, va ser qui va proposar a Iñaki Urdangarin de signar un conveni de cinc milions d’euros per organitzar els Jocs Europeus, inexistents. El síndic de Compromís, Enric Morera, va aportar al jutge Castro la documentació i informació que dóna credibilitat a aquesta versió.

En el cas de Valencia Summit, el grup municipal d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l’Ajuntament de València va dir que havia costat dos milions d’euros. Segons aquestes dades, la fundació va pagar 522.000 euros anuals els anys 2004, 2005 i 2006. 

En total, segons els càlculs d’EUPV, la fundació València Turisme Convention Bureau va gastar-se 1,9 milions d’euros entre el 2004 i el 2006 per a la trobada que havia organitzat l’Institut Nóos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any