La majoria d’electors de l’Hospitalet es va pronunciar en favor de la consulta

  • Només un 34% dels vots van ser per a partits contraris

VilaWeb
Redacció
30.05.2013 - 12:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC de l’Hospitalet de Llobregat ha començat aquesta setmana una campanya pel no a la independència, gest que, en tot cas, acceptava implícitament una consulta en què els ciutadans es poguessin pronunciar sobre el futur de Catalunya. Tanmateix, ahir el grup socialista va sumar-se al PP i a Plataforma per Catalunya per impedir un referèndum. Una decisió contrària a la voluntat majoritària expressada a les urnes en les passades eleccions al Parlament de Catalunya, on el 65% de veïns de l’Hospitalet va votar partits que portaven el dret de decidir en el programa electoral.

En les eleccions del passat 25 de novembre, 42.448 veïns de l’Hospitalet van votar partits sobiranistes. Si ens fixem en el mapa del sobiranisme poble a poble elaborat per VilaWeb, veurem que 64.166 veïns van votar partits unionistes. Però el PSC es va presentar a les eleccions amb el dret de decidir en el programa, així que els vots a partits favorables a l’exercici del dret d’autodeterminació van ser 70.017 (un 65% del total de vots emesos).

Per contra, els partits contraris a la consulta van rebre a l’Hospitalet de Llobregat el suport de 36.597 ciutadans. És a dir, un 34% dels electors, la meitat de la xifra de votants que van apostar per partits defensors del dret de decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any