Cayo Lara: ‘No volem que Catalunya es pensi que a l’altra banda no hi ha ningú’

  • El dirigent d'IU signa amb ICV i EUiA una declaració en favor del dret de decidir de Catalunya i altres pobles de l'estat espanyol

VilaWeb
Redacció
29.05.2013 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cayo Lara, coordinador federal d’Izquierda Unida, i els dirigents d’ICV i EUiA Joan Herrera i Joan Josep Nuet, han signat avui al congrés espanyol una declaració conjunta (pdf) a favor del dret de decidir dels catalans i de ‘tots els pobles de l’estat que manifestin la voluntat d’exercir aquest dret’. Tots tres han qualificat el gest de ‘passa històrica’, i Lara n’ha destacat la importància així: ‘No volem que Catalunya es pensi que a l’altra banda no hi ha ningú’. Cayo Lara és el primer dirigent polític espanyol que es posiciona públicament a favor del dret de decidir.

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha destacat que es tracta del primer acord d’aquestes característiques entre dues formacions de Catalunya i l’estat espanyol. Per la seva banda, Joan Josep Nuet ha advertit que la consulta s’havia de fer ‘sí o sí’, que era ‘una aposta irrenunciable’ i que, segons la declaració, no l’aturarien ‘ni els exèrcits ni les Constitucions monàrquiques’.

Amb aquesta declaració, IU, ICV i EUiA es comprometen a donar suport a l’exercici del dret de decidir de Catalunya i els altres pobles de l’estat; a exigir i afavorir un procés de negociació entre les forces espanyoles i catalanes ‘per acordar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i propiciar les reformes legislatives necessàries per a la seva convocatòria’; i treballar conjuntament ‘per un model d’estat federal, plurinacional, social i republicà que incorpori el dret de decidir’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any