La Unesco declara les Terres de l’Ebre nova reserva de la biosfera

  • En una reunió a París del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB)

VilaWeb
Redacció
28.05.2013 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Unesco ha designat les Terres de l’Ebre com a nova reserva de la biosfera. La decisió s’ha pres en una reunió a París del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB) d’aquesta agència de les Nacions Unides.

 Les Terres de l’Ebre ocupen 367.729 hectàrees de superfície i tenen una població de 190.000 habitants.

‘Les Terres de l’Ebre acullen nombrosos ecosistemes tant interiors com costaners’, diu la Unesco, que afegeix que: ‘gran part de les terres estan dedicades a la ramaderia. També s’han desenvolupat les energies alternatives (eòlica, solar o hidràulica) amb respecte al medi ambient i al paisatge’.

L’any passat, la candidatura va ser refusada perquè comprenia l’espai d’influència de la central nuclear d’Ascó. Per això, aquesta vegada, la candidatura ha exclòs aquesta àrea i ara s’espera que la distinció donarà un impuls als productes i el sector turístic de la zona.

Abans de conèixer-se la notícia, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Maria Pelegrí, s’havia mostrat convençut que la declaració contribuiria a la diversificació econòmica d’una de les àrees més deprimides: ‘La reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre ha de ser un referent en l’aportació de valor econòmic i social a la riquesa natural existent al sud del país.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any