Corominas recorda a Duran que Unió es va presentar amb un programa ‘compromès amb el dret de decidir i amb l’estat propi’

  • Duran, a la Razón: 'A la pràctica, del procés sobiranista no hi ha res'

VilaWeb
Redacció
27.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Maria Corominas, va recordar ahir al líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, que tots dos partits s’havien presentat conjuntament a unes eleccions amb un programa que es comprometia amb el camí a ‘exercir el dret de decidir per poder treballar en un estat propi’. Corominas reaccionava així a l’entrevista al diari espanyol La Razón, en què Duran assegurava que ‘a la pràctica, del procés sobiranista no hi ha res’, i menysvalorava les iniciatives que el govern havia pres en aquesta matèria fins ara.

Amb tot, Corominas va dir que no tenia cap dubte que tant el seu partit com Unió arribarien fins al final del procés: ‘Dels companys d’Unió m’agrada de destacar el compromís des del principi cap al dret de decidir, i el compromís amb el milió i mig de vots a un programa que deia clarament que Catalunya volia exercir el dret de decidir per poder treballar en un estat propi en el marc d’Europa.’ Amb aquestes paraules va voler recordar a Unió que formar part de CiU implicava impulsar aquest procés.

També va remarcar que tots aquests anys els diputats d’Unió al parlament havien demostrat el compromís amb les declaracions i mocions que avalaven el procés. I va recordar que la comissió d’estudi pel dret de decidir al parlament seria presidida per Núria de Gispert, destacada dirigent d’Unió. Per això, tot i reconèixer que el procés jurídic fóra difícil, Corominas va dir que no veia pas possible que Unió se’n desentengués. ‘No hi ha res que pugui aturar la voluntat d’un poble, el procés no té marxa enrere’, va sentenciar. I, encara: ‘El govern de CiU porta endavant el procés, i tant a les votacions al parlament com a la comissió d’estudi, Unió hi és.’

‘Declaracions conjunturals de Duran’

Per Corominas, les declaracions de Duran van ser ‘conjunturals’ i calia tenir en compte en quin mitjà les havia fetes, cosa que, a parer seu, eliminava les possibles contradiccions. ‘On es prenen decisions és als programes electorals i a les votacions al parlament. CDC i Unió no han votat mai diferent en aquest tema’, va reblar. Corominas va fer aquestes declaracions a l’Aplec del Caragol, a Lleida.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any