L’estelada humana d’Igualada omple la plaça de l’ajuntament

  • Vídeo del parlament de Salvador Cardús als més de dos mil participants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.05.2013 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una gran estelada humana d’Igualada, que s’ha fet aquest matí, servirà per gravar un vídeo per la independència amb la tècnica de l”stop motion’. Aquest matí hi ha hagut més de dues mil persones a la Plaça de l’Ajuntament de la capital de l’Anoia vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc. Una vintena de fotògrafs voluntaris d’arreu de Catalunya han capturat l’acció i en faran un muntatge. A més, la fira independentista itinerant Estelània fa parada a la ciutat per fer una ‘gran festa per la independència’.

El sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Salvador Cardús, ha estat l’encarregat de fer un parlament de benvinguda als participants i de fer saber el sentit reivindicatiu de l’acció.

(Vídeo enregistrat per Francesc Lladó)

Els organitzadors han explicat que l’objectiu de l’esdeveniment era ‘donar visibilitat i projecció internacional a la nostra ensenya per fer sentir la veu que aquí hi ha un país que vol ser lliure i autogestionar-se’. A més, han volgut remarcar que es tracta d’una iniciativa que neix de la societat civil.

Aquest ‘stop motion’ constisteix en reunir 2.014 persones vestides amb samarretes de color vermell, groc, blau o blanc a la plaça de l’Ajuntament i un grup de fotògrafs distribuïts per diferents punts capturaran la construcció de l’estelada humana i muntaran un vídeo. Aquesta tècnica d’animació consisteix a crear un vídeo a partir de la unió de moltes fotografies consecutives per donar la sensació de moviment.

A continuació podeu veure les instruccions de la coreografia:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any