El PP de Catalunya planta Monago a Barcelona

  • Cap dirigent no assisteix a l'esmorzar informatiu del president extremeny

VilaWeb
ACN
08.05.2013 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Extremadura, José Antonio Monago, ha protagonitzat un esmorzar-conferència aquest dimarts al matí al Fórum Europa Tribuna Catalunya, a Barcleona. Entre els assistents, però, no hi havia cap membre destacat de la cúpula del PPC, tot i pertànyer l’extremeny a la mateixa formació popular. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el portaveu, Enric Millo, tenien ple al Parlament i era previsible que no acompanyessin Monago.

Però tampoc han assistit el secretari general, Jordi Cornet, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, o el líder del PP barceloní, Alberto Fernández Díaz. Només el president provincial, Antoni Bosch, ha acudit a la cita. Tampoc cap conseller del Govern de la Generalitat ha estat entre els assistents a la conferència del president Extremeny.

De fet, fins i tot el mateix Monago ha detectat aquesta manca de presència institucional i de companys de partit. Tant és així, que en la seva salutació inicial Monago ha volgut saludar especialment al president del Parlament d’Extremadura i al president de la Diputació de Badajoz, que l’han acompanyat a l’esmorzar de Barcelona.

‘No sóc l’anticatalà furibund que es dibuixa’

Monago ha dit en la comferència que,  ‘contra allò que es dibuixa”, ell no és pas “un anticatalà furibund”. De fet, ha dit que sempre defensa “als catalans”, tot criticant el seu Govern per no tenir “amplitud de mires” ni estar “a l’alçada de les circumstàncies”. Monago també ha volgut alertar que quan des de Catalunya es critica les autonomies “que reben diners i gasten més del que reben” es parli de la seva terra. “Això és Andalusia, no Extremadura. Apuntin bé el tret”, ha sentenciat. L’extremeny, a més, s’ha tornat a mostrar en contra d’establir un dèficit asimètric perquè “no hi ha criteris objectius per mesurar”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any