Junqueras defensa que la consulta es convoqui ‘en els mesos vinents’

  • 'No podem dir a la gent que continuï sotmesa a la situació econòmica i social que ens imposa l'estat espanyol', diu el president d'ERC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Oriol Junqueras, president d’ERC, s’ha mostrat partidari de convocar la consulta sobre la independència com més aviat millor perquè la situació de Catalunya és ‘desesperada’. ‘Des del nostre punt de vista, ha de ser durant els mesos vinents’, ha dit en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. I ha apuntat que que era ‘una possibilitat’ fer la consulta aquest mateix 2013, perquè la situació econòmica i social requeria celebritat.

‘La situació és desesperada, és molt dura i no podem dir a la gent que continuï sotmesa a aquesta situació econòmica i social que l’estat espanyol ens imposa cada dia’, ha dit el dirigent d’ERC, que considera que allò que fa vinculant qualsevol referèndum és el seu resultat. A més, veu impossible d’entendre’s amb l’estat espanyol perquè aquest no fa sinó ‘maltractar’ Catalunya.

D’una altra banda, ha fet ‘una crida a totes les entitats i municipis del país perquè s’incorporin a una gran plataforma que impulsi el dret de decidir, que impulsi una consulta i que doni l’oportunitat als ciutadans de Catalunya de decidir el futur del país’. ‘Estic segur que en aquest espai hi trobarem centenars de municipis, centenars d’entitats i associacions del país, els grans sindicats, tothom, i crec que això és molt important’, ha sentenciat Junqueras, que creu que la reunió sobre el dret de decidir convocada per a dilluns pel president Artur Mas ‘ha de servir perquè els catalans decideixin el seu futur a través d’una consulta’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any