Bauzá destitueix el conseller d’Educació, Rafel Bosch, i el substitueix per Joana Maria Camps

  • El president del Govern anuncia la creació de la Conselleria de Família i la Conselleria d’Economia i Competitivitat en el marc d'una considerable remodelació en el seu govern

VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Ramón Bauzá ha anunciat en una compareixença per sorpresa i íntegrament en castellà, la reestructuració del seu govern quan es troba a l’equador de la legislatura. El president del Govern Balear ha destituit el conseller d’Educació, Rafel Bosch, i l’ha substituit per la menorquina Joana Maria Camps, fins ara Directora General de Treball i Salut Laboral. D’altra banda, ha explicat la creació de la Conselleria de Família i Benestar Social, la titular de la qual serà Sandra Fernández i la Conselleria d’Economia i Competitivitat, que serà liderada per Joaquín García, que va ser director general del Grup Drac quan Vicente Grande va presentar el concurs de creditors. 

Així mateix, Núria Riera substituirà Simón Gornés en la conselleria d’Administracions Públics. Riera també serà la nova portaveu del Govern.

La Vicepresidència d’Economia s’ha dividit en Hisenda i Pressupostos, que queden a càrrec de Vicenç Marí i Joaquín García, respectivament. 

En el marc de la remodelació de l’estructura de l’Executiu autonòmic, el conseller de Presidència, Antonio Gómez, serà el nou vicepresident per la seva ‘lleialtat absoluta, la seva fidelitat i el seu màxim compromís amb el projecte’.

En aquest sentit, ha destacat que se sent ‘absolutament tranquil’ amb la seva continuïtat, en referència a la seva presumpta incompatibilitat en el càrrec per ser titular de diversos negocis i ha negat que nomeni Gómez vicepresident perquè sigui el seu futur successor, sinó perquè és ‘un home de màxima confiança’.

Noves estructures 

La nova Conselleria de Família i Benestar Social treballarà en la creació del Consorci de Serveis Sociosanitaris, que ordenarà les competències del Govern i Consells, en matèria ‘de dependència, col·lectius en situació de pobresa i voluntariat’, segons ha especificat Bauzá.

Bauzá ha assegurat que ha comptat amb les millors persones per a la primera etapa de la seva legislatura, per la qual cosa s’ha mostrat ‘orgullós’ del seu compromís, però ha incidit que ara l’Administració ‘necessita un nou impuls’. Així, després d’anunciar tots els canvis, Bauzá ha volgut mostrar el seu agraïment als cessats Pep Ignasi Aguiló, Simon Gornés i Rafel Bosch, al qual ha agraït haver iniciat polítiques ‘per garantir la llibertat de llengües’. En aquest sentit, Bauzá ha recalcat que la nova consellera Camps, continuarà la seva feina en la mateixa línia, sempre apostant per ‘la llibertat d’elecció’ i no per la ‘immersió lingüística’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any