‘No canten en Canal 9 perquè són catalans’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Som molts qui ens hem quedat amb cara de pasta de moniato en conèixer les declaracions del regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament d’Ontinyent, el Sr. Filiberto Tortosa, quan ha justificat que Raimon, Ovidi Montllor, Obrint Pas i Al Tall, no ixen a Canal 9, ‘perquè són catalans’. Una manera ben ‘original’ de censurar uns cantants valencians! I també una manera sibil·lina de dir que eixos cantants no són valencians! Perquè dient que són ‘catalans’, està afirmant que no són valencians!!

Ara, si el Sr. Tortosa té eixes idees i eixos arguments per a censurar uns cantants valencians ‘que són catalans’, supose que es canviarà el cognom ràpidament, ja que Tortosa és català!

Sort que l’Ajuntament d’Ontinyent està governat per gent amb trellat.

De fet, els arguments del Sr. Filiberto (puc dir-li Tortosa o l’ofenc pel fet de ser un cognom català?) ja els coneixíem de fa temps! Sabíem el veto de Canal 9, no dels treballadors sinó dels de dalt, pel que fa a cantants valencians com els qui el Sr. Filiberto (puc dir-li Tortosa?) justifica que no canten a Canal 9. Les declaracions del Sr. Tortosa (amb perdó!) no han estat una novetat!!
 
Després que alguns diputats del PP s’escandalitzaren per l’exposició sobre els 30 anys de l’Estatut, no convé que Raimon, Al Tall, Obrint Pas o Ovidi Montllor, apareguen a Canal 9, no siga cas que alguns diputats del PP s’hagen de prendre massa pastilles, davant la ‘provocació’ d’uns cantants ‘que són catalans’.

Quins cantant proposa el Sr. Filiberto (puc dir-li Tortosa?). Cantants valencians! Això sí, que no siguen ‘catalans’!! Els mateixos que s’han programat enguany per a la Fira de Juliol de València? L’Ajuntament del Cap i Casal presentarà a la Fira de Juliol cantants molt valencians: els granadins Lori Meyers, l’asturià Melendi, la madrilenya Rosario, l’andalusa Sara Baras o The Original Blues Brothers Band, Fito, Sara Baras…..Molt valencians, sí senyor!!

El Sr. Tortosa (l’ofenc pel fet que el seu cognom és català?) proposa censurar cantants com Raimon, Al Tall, Ovidi, Obrint Pas!! I ningú del PP no dirà res davant d’eixe despropòsit? No havien dit els dirigents del PP que ‘defendemos nuestras señas de identidad’? Quan Raimon canta poemes d’Ausiàs March o Ovidi cantava poemes de Vicent Andrés Estellés, no estan defenent els poetes valencians? O Ausiàs March i Estellés també són ‘catalans’?

El Sr. Tortosa (ja s’ha canviat el cognom?) demanarà que a Canal 9 no aparega la Consellera d’Educació, pel fet de dir-se Mª José Català?

Quina llàstima de polítics i quins arguments més pobres que tenen. I després diuen que no són sectaris!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any