El Consell Comarcal del Pla d’Urgell penja la bandera espanyola per imperatiu legal

  • L'ens comarcal pagarà a la Hisenda catalana

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
27.04.2013 - 08:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha penjat la bandera espanyola després de tenir un contenciós administratiu per part del Govern espanyol. Per altra banda l’ens comarcal farà les aportacions fiscals a la Hisenda catalana.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, s’ha penjat “la bandera espanyola per imperatiu legal”. Fabregat ha dit que ja havien tingut un requeriment de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida, i un altre des de la delegació a Barcelona i ara “ja estàvem en el tema del contenciós”. Per tot plegat des del Consell Comarcal s’ha cregut que “no cal gastar diners en multes absurdes” i “suïcidar-nos políticament perquè ens inhabilitin”, motiu per que s’ha decidit posar la bandera espanyola.

El president comarcal ha considerat que aquesta “guerra de banderes” farà la “gent més sobiranista, més independentista” perquè són imposicions que es fan “per humiliar”.

Fabregat ha recordat que la llei que ara volen aplicar des d’Espanya és del 1981 i que ningú havia dit mai res fins ara. En aquest sentit ha afegit que “no volem anar contra ningú, però no ens agrada que es imposin símbols” i que cadascú penjava les banderes que volia. El president comarcal creu que la imposició és una resposta al proces sobinarista engegat a Catalunya.

Hisenda catalana

Sobre la possibilitat de fer les aportacions fiscals a la proposat de Hisenda catalana feta pel Govern català, Fabregat ha dit que és farà en el proper termini, ja que per aquest no hi van ser a temps. El president comarcal ha explicat que cal fer l’ingrés cinc dies abans del venciment ja que els diners, tot i ingressar-se a la Generalitat, “també fan cap a Madrid”. Pel que fa als ajuntaments del Pla d’Urgell, Fabregat ha comentat que és una decisió de cada municipi, però creu que s’hi aniran afegint.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any