Marhuenda marxa irritat de la tertúlia de RAC-1 sense explicar-se sobre un cartell ultra

  • El director de La Razón es nega a parlar de la publicació del cartell amb què es va il·lustrar un article contra el català

VilaWeb
Redacció
22.04.2013 - 09:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari La Razón va publicar el dia 12 d’abril un cartell del grup d’extrema dreta Alianza Nacional per il·lustrar un article contra el català. Així ho va fer notar aquest cap de setmana passat el periodista Antonio Maestre en un tuit. Les crítiques al diari que dirigeix Paco Marhuenda s’han anat estenent per la xarxa, i avui al matí han arribat a la tertúlia de RAC-1, on Marhuenda participava habitualment els dilluns. Hi ha coincidit amb Pilar Rahola, que li ha demanat explicacions. Però Marhuenda s’ha irritat de tal manera per la pregunta, que ha acabat marxant de l’estudi i no ha donat cap explicació. 

La Razón ja havia utilitzat el cartell ultra contra el català en una portada

Aquest és l’àudio de la discussió:

L’article publicat en l’edició del dia 12 anava il·lustrat amb una enganxina d’Alianza Nacional. En el peu de foto no s’hi feia cap referència a l’origen de la mateixa. En l’enganxina original apareix clarament el logotip d’Alianza Nacional però en la fotografia de La Razón un dit tapava aquest emblema.

La discussió ha anat així:

Pilar Rahola: Vau il·lustrar aquest article amb un cartell d’una organització d’extrema dreta que és Alianza Nacional, un membre dels quals va estar implicat en l’assassinat de Guillem Agulló pel qual va ser sentenciat a catorze anys dels quals només en va complir quatre. Vau tenir els nassos en el vostre diari d’il·lustrar un article d’opinió sobre la immersió amb un cartell d’un grup d’extrema dreta amb una vinculació fins i tot amb un assassinat. Jo em pregunto què caram passa a la vostra redacció. I demano explicacions formals.

Paco Marhuenda: No has de demanar-me explicacions de res! Ja n’hi ha prou, eh, Jordi [Basté]? Aquí ja s’ha acabat, no? Al final és impossible parlar i la Pilar es dedica a tirar merda contra el meu diari.

Jordi Basté: Sobre el tema que parla la Pilar…

P.M: Ja n’hi ha prou!

J.B: Algun comentari sobre el tema que comenta la Pilar?

P.R: És cert o no?

P.M: No, escolta, Pilar. Escolta, Jordi, s’ha acabat, la broma. Adéu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any