‘Més constitucional la consulta que la manera com Andalusia es va convertir en comunitat històrica’

  • Ho defensa el president del Consell per a la Transició Nacional · Creu que cal dialogar amb l'estat per no perdre força a nivell internacional

VilaWeb
Redacció
12.04.2013 - 18:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ha considerat més constitucional la consulta sobiranista que la manera com Andalusia va obtenir l’autonomia el 1981. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha considerat que el que proposa Catalunya és “molt menys forçat” que la manera com Andalusia es va convertir en comunitat històrica. “Quan es va perdre el referèndum a Almeria, van idear una fórmula a través de la reforma de la llei orgànica per tal que pogués suplir la voluntat d’aquesta província al Congrés”, ha recordat. També ha opinat que cal dialogar amb l’Estat per no perdre força a nivell internacional.

Segons Viver Pi-Sunyer, el que proposa ara Catalunya és menys forçat que el que es va fer en el cas andalús. “Si en aquell moment es va fer, és perquè hi havia voluntat política per fer-ho. Estem demanant exactament el mateix”, ha afegit.

Al seu parer, cal seguir dialogant amb l’estat i esgotar totes les vies per fer la consulta de manera legal i acordada, perquè el contrari, al seu parer, seria perjudicial davant la comunitat internacional. “De cara sobretot a la comunitat internacional, hem de demostrar i deixar palès que nosaltres hem intentat de totes totes poder fer una consulta per la via legal i d’acord amb el govern de l’Estat. Crec que si no ho féssim així, de cara a la comunitat internacional perdríem molta força”, ha opinat.

Podeu escoltar l’entrevista de Catalunya Ràdio, ací:

 

Més informació: El Consell per a la Transició comença a dissenyar les estructures, els processos i les finances de l’estat català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any