Somescola mostra la seva profunda indignació per la resolució del TSJC

  • La plataforma crida a la desobediència i reclama a Ensenyament que es mostri més ferm que mai

VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 19:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Somescola.cat ha manifestat la seva profunda indignació per la darrera resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha reiterat que no existeix cap conflicte lingüístic a Catalunya. La plataforma, que conformen sindicats, entitats socials i associacions de pares, ha lamentat que la interlocutòria del TSJC ‘vol desestabilitzar i crear sensació de conflicte discriminatori a les escoles’. La plataforma ha fet una crida a la desobediència i ha reclamat al Departament d’Ensenyament que es mostri més ferm que mai. Per a Somescola.cat, el que planteja aquesta resolució és ‘el pas previ als criteris d’espanyolització que fonamenten el projecte de nova llei impulsada per Wert’.

La nova interlocutòria del TSJC obliga a la introducció del castellà a tota l’aula on hi hagi un alumne els pares del qual hagin reclamat un ensenyament bilingüe per la via judicial.

Somescola.cat ha afirmat que la interlocutòria del TSJC vol introduir ara un nou factor contra la convivència a les aules i a les escoles: ‘la imposició de l’interès d’unes famílies per damunt de les altres i la idea que el castellà és una llengua que du associada una prevalença de drets basant-se en la doctrina que el castellà és una llengua de rang superior a la catalana, pel damunt, si cal de les lleis i la voluntat de la societat’. Per a la plataforma, aquesta posició és ‘el pas previ als criteris d’espanyolització que fonamenten el projecte de nova llei d’educació impulsada pel ministre Wert’.

D’altra banda, s’ha mostrat convençuda que els mestres no aplicaran la interlocutòria a les seves aules i ha reclamat, ‘més que mai’, que Ensenyament ‘es mostri ferm i no executi la interlocutòria del tribunal’. Per a Somescola.cat aquesta situació ‘sobrepassa tots els límits d’un país que vol viure en llibertat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any