El govern espanyol ordena d’identificar i detenir qui ‘assetgi’ polítics

  • La policia espanyola posarà vigilància als polítics que denunciïn assetjament arran d'aquestes accions

VilaWeb
Redacció
29.03.2013 - 08:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministeri de l’Interior espanyol ha ordenat identificar i detenir els qui participin en encalç a polítics, accions conegudes com a ‘escraches’. Així ho diu en una instrucció que la secretari d’Estat de Seguretat ha fet arribar a les comissaries de l’estat mitjançant la direcció adjunta operativa de la policia.

‘Contra els qui exerceixin actes d’hostigament i assetjament a membres de partits polítics, seus de partits, etc. Es procedirà, en primer lloc, a identificar per a sanionar-los els qui  participin en aquests actes, d’acord amb la llei de seguretat ciutadana, o bé, si es tractés d’actes constitutius de delictes, es procedirà a la detenció d’aquestes persones d’acord amb la legislació vigent’, diu la instrucció, a la qual ha tingut accés Europa Press. En la mateixa nota, de tan sols un paràgraf, s’hi ‘prega màxima difusió’. 

Aquesta instrucció és la resposta del govern espanyol a les accions d’aquests últims dies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que s’ha fet seus els ‘escraches’ argentins i des de fa uns dies es manifesten a la porta del domicili de diputats del PP per pressionar-los perquè donin suport a la ILP contra els desnonaments.
Alguns d’aquests diputats, com Esteban González Pons, han denunciat la PAH per aquestes accions.

En aquest sentit, Interior també va anunciar ahir que els polítics que denunciïn amenaces i assetjament per aquestes accions podran disposar de vigilància policíaca temporal, si es comprova que hi ha coaccions. El Ministeri de l’Interior diu que els agents no actuaran com a escortes sinó que proporcionaran vigilància perquè els càrrecs públics en qüestió puguin fer vida normal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any