Mas ordena als seus consellers obrir ‘totes les vies de diàleg possible’ amb el govern espanyol

  • Els marca dues línies vermelles: l'estat del benestar i el dret de decidir

VilaWeb
ACN
17.03.2013 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, va reunir ahir els consellers del seu govern al Palau de Pedralbes de Barcelona després d’haver-se desconvocat la cimera econòmica i social. La reunió extraordinària pretenia fixar un pla davant ‘una situació d’emergència nacional’ i les directrius del president van ser clares als consellers: cal fer una ‘campanya pedagògica’ per conscienciar la ciutadania de la tràgica realitat econòmica del país, s’han d’intentar refer ‘totes les vies de diàleg possible’ amb el govern espanyol i cal una agenda d’acció política centrada en iniciatives socials.

Segons alguns mitjans que n’informen avui, com La Vanguardia i Catalunya Ràdio, la reunió es va allargar durant més de quatre hores amb l’objectiu d’analitzar la situació econòmica i política. El president va ser clar amb els consellers i va indicar-los que obrin ‘totes les vies de diàleg possibles’ amb el govern espanyol, i va posar d’exemple els acords recents amb els ministeris d’Agricultura i de Foment. Finalment, va apostar per impulsar durant el segon semestre de l’any una agenda d’acció política i legislativa centrada bàsicament en iniciatives socials per lluitar contra els estralls de la crisi entre els més desafavorits. La consulta sobiranista es va tocar només de passada, quan Mas va exposar dos topalls clars que no es poden traspassar o que no s’hi pot renunciar: el manteniment de l’estat del benestar i el dret de decidir.

El president Mas també va fer una exposició crítica respecte als partits de l’oposició, als quals va acusar que en una situació tan difícil no s’hi impliquin i que només intentin capitalitzar el descontentament que generen les retallades. Entre les mesures que Mas va plantejar als consellers es destaca una campanya pedagògica per conscienciar els ciutadans de la difícil situació econòmica del país, explicant el dèficit fiscal que suporta Catalunya i el deute ‘monstruós’ que arrossega la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any