La CUP fa la primera assemblea nacional després de l’entrada al parlament

  • S'hi elegeix un nou secretariat nacional i s'adapta l'organització a la nova realitat institucional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) celebra avui la primera assemblea nacional després de l’entrada al Parlament de Catalunya amb tres diputats. Es fa al Pavelló Municipal d’Esport d’Olot a partir de migdia, amb la mirada posada en la reorganització interna per adaptar l’organització a la nova realitat de representació institucional. A més, els militants elegeixen un nou secretariat nacional –un òrgan sense atribucions polítiques– per a la nova etapa.

Segons que ha explicat el portaveu, Albert Botran, calia una reorganització interna per ‘encaixar’ el fet d’estar representats al parlament amb tres diputats i el creixement orgànic experimentat. ‘Calia posar els mecanismes perquè la feina al parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l’organització’, i ha subratllat que la participació interna és ‘un dels tresors més preuats’ de la formació.

L’assemblea es fa al pavelló municipal de la capital de la Garrotxa i se centra en temes organitzatius. Del que es tracta, segons que ha explicat el portaveu, és de millorar els mecanismes que permetin que les decisions preses des de la base dels militants organtizats en assemblees locals arribi als representants que tenen al parlament.

Per Botran, el fet d’haver assolit aquesta representació a la cambra és tot un desafiament per a la Candidatura d’Unitat Popular, que ha apostat per ‘formes de participació democràtiques radicals i innovadores’, i que requereix un cert temps de reflexió i revisió per comprovar que la participació interna es compleix de manera satisfactòria. 

L’elecció del nou secretariat nacional

Un dels mecanismes de la CUP és el secretariat nacional, que aquesta tarda es votarà per un sistema de llista oberta formada per vint noms, dels quals quatre opten a la reelecció. N’hauran de sortir els tretze membres. De tots els de la llista, vuit són dones. Precisament, millorar la presència de les dones militants en els òrgans de direcció és una de les prioritats que s’han fixat, juntament amb la creació d’una estructura de suport al grup parlamentari, una bona vinculació amb els moviments populars i l’articulació al territori.

El secretariat sortint –que ha gestionat el dia a dia de l’organització des del 2009– és format per Adam Majó de Manresa, Aina Barahona de Celrà, Albert Botran de Molins de Rei, Francesc Andeu de Sabadell, Joan Teran de Barcelona, Jordi Salvia de Vilafranca del Penedès, Lluís Sales de Girona, Marc Sallas de Badalona, Oscar Mendoza de Vilanova i la Geltrú, Pau Juvillà de Lleida i Xavier Angelergues de Reus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any