Arcadi Oliveres parla de la crisi i les seves causes a Prats de Lluçanès

  • La xerrada, que omplí la sala Cal Bach, obria el curs sobre les sortides a la crisi

VilaWeb
Redacció
14.03.2013 - 09:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El professor de la UAB i doctor en economia, Arcadi Oliveres va ser l’encarregat de situar les causes, conseqüències i possibles camins de sortida de la crisi en la xerrada que va organitzar la revista LaRella com a introducció del curs “Què podem fer davant la crisi?”.

Oliveres va parlar davant d’una sala plena de gent amb ganes de saber quins són els motius de la situació actual i quins són els responsables de la difícil perspectiva que viuen amplis sectors socials. Oliveres va donar un munt de claus per entendre aquests aspectes i va plantejar les accions a fer. Per una banda, les iniciatives més a l’abast de cadascú com les cooperatives, les alternatives als monopolis o als banc, i també va planterjar, de forma categòrica la necessitat d’una acció col·lectiva i organitzada que faci front al poder i al sistema actual a partir de plantejar el decreixement com a filosofia global. Oliveres aposta per mesures a petita escala com el boicot a Nestlé, Coca-cola, el Corte inglés, Ikea, etcètera, a mesures intermèdies com les finances ètiques i les accions a gran escala com les mobilitzacions o les accions de desobediència, emplaçant la col·lectivitat a perdre la por davant dels qui qualifica obertament de lladres i delinqüents que hi ha al front d eles grans corporacions, bancs, estructures d’estat, etcètera.

La xerrada és la presentació d’un curs que portarà al Lluçanès a parlar e les finances ètiques a través del Coop 57, les energies renovables, amb Som energia, les cooperatives, amb la Ciutat invisible, i el dret a l’habitatge, amb l’associació Prohabitatge. Les sessions es faran els dissabtes 16 i 23 de març, i 13 i 20 d’abril, a Prats de Lluçanès, al Centre de cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any