L’art de l’entrevista

  • Són quatre dels entrevistadors més populars de Catalunya, però ara canviem els rols i passen a ser ells els entrevistats. Com es fa una bona entrevista?

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Estils del tot diferents, maneres completament oposades d’entrevistar, però un mateix objectiu, aconseguir una bona història. La Bibiana Ballbè, la Pepa Fernández, la Xantal Llavina, el Víctor Clarés i el Martí Andiñach han estat els escollits per representar l’entrevistador dels nostres dies. En moments difícils per a la professió, aquests cincs periodistes aposten pel gènere de l’entrevista com la via més eficaç per tornar als orígens. A diferència del que estem vivint en els últims temps, ells creuen que preguntar és el millor camí per recuperar l’essència periodística.

És una de les periodistes de moda del país. Presentadora del “Bestiari Il·lustrat” de TV3 i col·laboradora, entre d’altres, del diari Ara, la Bibiana Ballbè és una de les grans defensores de l’entrevista personal en el món del periodisme actual. Deixar enrere els convencionalismes és el seu gran repte com a entrevistadora.


El seu bagatge en la professió és dels més envejables. Al capdavant del programa “No es un día cualquiera” de RNE des de 1999, Pepa Fernández s’ha convertit  amb el pas dels anys en una de les veus de referència en el periodisme català i espanyol. Entrevistadora per naturalesa, però sobretot, per força de voluntat, continua amb les mateixes ganes que el primer dia.


La Xantal Llavina és una de les periodistes més polifacètiques del periodisme català. Ha tocat totes les plataformes (televisió, ràdio, premsa escrita…) i actualment presenta el programa “Directe 4.0” a RNE des de 2011. Gran defensora de les entrevistes, considera que la clau es troba en saber escoltar.


Combinar el format d’entrevista convencional amb la fotografia més íntima és la gran aposta personal del Víctor Clarés i el Martí Andiñach. Aquests dos joves de Barcelona, davant les dificultats en el món del periodisme actual, han trobat la manera d’innovar amb “Amor a l’art” i fer el que més els agrada amb unes entrevistes properes que trenquen les barreres del periodisme actual.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any