‘Va ser una pantomima’, diu Chacón sobre la votació del dret de decidir

  • Diu que el PSOE i el PSC han d'estar units per forjar una alternativa a la dreta espanyola i a l'independentisme

VilaWeb
Redacció
04.03.2013 - 14:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cap de llista del PSC al congrés espanyol, Carme Chacón, ha afirmat que va decidir no votar en la votació de la proposta de CiU sobre el dret de decidir perquè li va semblar ‘una pantomima’. Segons ella, ‘el que CiU ha posat en marxa és en realitat un procés de ruptura’ al que ella s’oposa. Preguntada a la Sexta per si no va votar com els altres diputats del PSC perquè pretén liderar el PSOE, Chacón ha dit que si realment hagués votat en funció de les seves aspiracions dins del partit hagués votat no, com fan fer els diputats socialistes espanyols. L’ex-ministra diu que va actuar d’acord amb el seu compromís amb la gent i per vetllar per l’entesa entre Catalunya i Espanya.

‘La votació de l’altre dia no té res a veure amb Carme Chacón. Carme Chacón és insignificant, una anècdota, perquè estàvem parlant de la ruptura entre Catalunya i Espanya’, ha dit. I ha criticat que la proposta de CiU sobre el dret de decidir ‘no tenia res a veure amb la que va posar en marxa al parlament’ que, a parer seu, va encetar un procés de ruptura.

La declaració de sobirania aprovada al parlament és la raó per la qual Chacón va decidir no donar suport a la resolució que es va presentar al congrés. Chacón diu que es va atènyer al seu compromís amb els electors, de vetllar per l’encaix de Catalunya dins d’Espanya.

Chacón ha dit també que espera que la divisió de la setmana passada entre PSC i PSOE no acabi en ruptura perquè es seria un ‘suïcidi polític per al socialisme’ que, segons ella, ha de treballar unit per forjar una alternativa a la dreta espanyola i a l’independentisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any