La consellera Munté insta la Generalitat a plantar-se davant les demandes del govern espanyol de fer més retallades

  • Situa en uns 22,5 milions d'euros la diferència del que van aportar els catalans per a fins socials i el que finalment se'ls va retornar

VilaWeb
Redacció
03.03.2013 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, considera que el govern ‘evidentment s’ha de plantar’ davant les exigències del govern espanyol de fer més retallades per ajustar-se a l’objectiu de dèficit. A Catalunya Informació, la consellera ha precisat que hi ha una diferència de 22,5 milions d’euros entre el que van aportar els catalans a través de la casella de ‘finalitats solidàries’ en la renda del 2011 i el que finalment van rebre les entitats catalanes. Ha lamentat, a més, la retallada en un 92% de les partides destinades a sectors ja molt castigats per la crisi com la dependència, la immigració o els serveis socials, que queden en una situació encara més vulnerable.

Munté s’ha afegit a les reaccions de membres del govern, com la vice-presidenta Joana Ortega, i de dirigents com el convergent Josep Rull, el democristià Josep Antoni Duran Lleida o el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que s’oposen frontalment a les exigències exposades per el ministre d’Hisenda espanyol, Cristòbal Montoro.

Montoro ha demanat aquest cap de setmana a les cinc comunitats autònomes que han sobrepassat el límit de dèficit fixat -entre les que hi ha Catalunya-, que revisin els seus plans econòmics i que apliquin noves mesures d’ajustament.

La consellera reclama que les retallades que s’han fet en els dos últims anys ‘no poden quedar en un no res’. ‘La feina s’ha fet, afegint-hi les dificultats que suposa confeccionar els pressupostos’, ha subratlllat. Munté considera que el que provoca aquesta situació és ‘més patiment a les persones’.

Neus Munté ha exposat també en l’entrevista el càlcul de les aportacions de ‘solidaritat individual’ a la declaració de la renda del 2011. Segons ha apuntat, les aportacions van ser de 59,1 milions d’euros, però l’assignació a Catalunya va ser del 29,32%, és a dir, una diferència negativa de 22 milions i mig d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any