ERC i ICV comencen a posar les condicions pel pressupost de Mas

  • Junqueras no hi donarà suport si no s'explica millor que la retallada és culpa de Madrid · Herrera exigeix a CiU i ERC que abans es modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pressupost pel 2013 de la Generalitat de Catalunya comença a ser al centre del debat polític entre les formacions parlamentàries. El soci principal de CiU al parlament és ERC, però els republicans no pensen oferir un xec en blanc a Mas i exigeixen que, a banda d’algunes condicions concretes, quedi més clar i s’expliqui millor que les retallades que es fan són culpa del govern espanyol.

Ahir, el president dels republicans, Oriol Junqueras, ho va explicar en el consell nacional del partit. Si la Generalitat no explica millor que les retallades són culpa del govern espanyol, ERC no donarà suport als comptes. Junqueras va carregar contra el govern de Mas per no fer prou pedagogia en aquest sentit.

‘Gairebé ningú té la percepció que el govern estigui explicant prou vegades i prou bé que el nucli de la decisió pressupostària el té el govern espanyol’, va recriminar. Junqueras va reconèixer que no aprovar el pressupost implicaria un avançament electoral, i va admetre que no seria bo pel país, tot i que sí per a ERC.

CiU ‘s’autoimposa’ les retallades per la Llei d’estabilitat pressupostària

Per la seva banda, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, està d’acord en què una part del deteriorament de l’economia és culpa del govern del PP, que imposa un objectiu de dèficit exigent, però que això no és excusa per no reconèixer que també hi ha una responsabilitat del govern de CiU. Herrera va recordar ahir que a més de la imposició de Madrid, CiU ‘s’autoimposa’ les retallades per la Llei d’estabilitat pressupostària.

El cap d’ICV va exigir a CiU i a ERC que abans d’aprovar el pressupost, el parlament modifiqui la Llei d’estabilitat pressupostària. Herrera creu que els dirigents d’Esquerra comencen a adonar-se que amb aquest govern de Mas ‘no hi ha canvi possible’ en la política econòmica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any