El jutge deixa en llibertat provisional Prat i Manté però els imputa sis delictes i els retira el passaport

  • L'ex-president de l'ICS i l'ex-director general del CatSalut van ser detinguts ahir pel presumpte pagament de factures falses a Innova

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 21:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha deixat en llibertat provisional l’ex-president de l’ICS i ex-director d’Innova, Josep Prat, i l’ex-director general del CatSalut, Carles Manté, però els ha imputat sis delictes, els ha prohibit sortir del país i els retirat el passaport la prohibició de sortir del territori. Prat i Manté estan acusats dels delictes de malbaratament, estafa, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i d’un delicte contra la hisenda pública. Els dos ex-alts càrrecs de la sanitat catalana han prestat declaració aquesta tarda als jutjats de Reus després que la Guàrdia Civil els detingués aquest dimecres. El cas es troba sota secret de sumari.

Les detencions van aixecar reaccions polítiques a Reus. Fonts de l’ajuntament van assegurar que analitzarien la situació ‘des del respecte i compromís de col·laboració amb la justícia’. Les mateixes fonts van recordar que el consistori havia actuat responsablement, posant en coneixement de la Sindicatura de Comptes i la fiscalia el cas per si se’n derivaven responsabilitats penals.

Per la seva banda, la CUP de Reus, que va destapar el cas amb un escrit a la fiscalia, ha instat els grups municipals i el batlle a posicionar-se com a acusació en els processos oberts. Segons la formació, les detencions ‘certifiquen la solidesa del procés d’investigació iniciat’ i demana al batlle, el convergent Carles Pellicer, que convoqui un ple extraordinari per decidir el posicionament municipal al voltant del cas.

El grup municipal d’Ara Reus, que va presentar una querella contra Prat i Manté, s’ha personat com a acusació particular en el cas i ha sol·licitat poder estar present en els interrogatoris dels dos acusats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any