David Fernàndez justifica la CUP de Valls, que va contractar Método 3

  • 'Investigar la corrupció urbanística és un deure, només faltaria', diu a Twitter el diputat

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 08:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP David Fernández ha defensat la CUP de Valls per la investigació el 2010 d’un presumpte cas de corrupció urbanística en què podia ser-hi implicat l’actual, Albert Batet, aleshores regidor d’Urbanisme. Per a obtenir informació, la CUP de Valls va contractar per dos mil euros l’agència Método 3, per investigar les finques del pare del batlle. La investigació es va dur a terme quan hi havia prevista una revisió del pla urbanístic. Arran d’aquesta informació, Fernàndez ha dit a Twitter: ‘Ja poden disparar el pianista. Que seguirem tocant. Investigar la corrupció urbanística és un deure. Només faltaria’.

Aquests són els apunts que ha fet:

Arran d’aquest article, David Fernàndez ha volgut precisar a VilaWeb que l’únic que justificava ‘era la lluita contra la corrupció’, i no pas que la CUP de Valls contractés Método 3. Ho ha fet a través d’aquest piulet:

En un comunicat de premsa, la CUP de Valls diu que va demanar un informe tècnic sobre les propietats de l’empresa IMBATET SL, propietat del pare d’Albert Batet, per si hi havia incompatibilitats entre el càrrec i l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbana Municipal que s’impulsava. També retreu que es barregin casos d’investigacions il·legals amb ‘l’exercici de la responsabilitat política de combatre la corrupció’.

El regidor Gerard Nogués diu a VilaWeb que sospitaven que l’empresa de la família Batet havia comprat terrenys a la zona del polígon industrial, que el nou pla urbanístic preveia de requalificar, i que van encarregar a Método 3 que esbrinés quines propietats hi tenien, per si de cas la família del batlle hagués volgut treure benefici de la requalificació urbanística. ‘No es tracta de cap cas d’espionatge; la informació és disponible al registre mercantil’, insisteix Nogués.

‘Nosaltres no teníem capacitat per recaptar la informació: cal molt de temps, i a més, a Valls s’hauria sabut de seguida. Per això vam anar a buscar algú que ho fes.’ Diu que tenien damunt la taula tres agències i que van triar Método 3 perquè els l’havien recomanada i semblava la més bona. ‘Hauríem pogut recórrer a algú altre i, vist tot això que surt ara sobre espionatges, recórrer a Método 3 va ser una errada’, afegeix.

Nogués explica que ahir al matí va trucar al batlle de Valls per explicar-li que havien encarregat un informe sobre les propietats de la seva família en el polígon industrial de Valls.

El batlle de Valls diu que va quedar esbalaït de saber que la CUP havia fet investigar les propietats del seu pare. ‘Lamento que algú hagi portat a terme aquestes pràctiques a la ciutat de Valls, que no són ni les que la societat ni el país demana en aquests moments, ni encara menys l’estil de fer política a la nostra ciutat ni tampoc el meu personal com a batlle’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any