El PSM i Entesa s’integren en una nova formació

  • El congrés de confluència referma l'aposta per la coalició Més per Mallorca

VilaWeb
Redacció
23.02.2013 - 18:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés de confluència entre el PSM i Entesa per Mallorca ha aprovat els estatuts de la nova formació, amb el 92% de vots a favor, mitjançant els quals es passaran a denominar Partit Socialista de Mallorca-Entesa. Els estatuts també fixen que el consell polític serà assembleari, de manera que en seran membres tots els afiliats del partit amb veu i vot, i que els caps de llista electorals seran elegits en unes primàries obertes a tota la ciutadania.

D’una altra banda, també ha estat aprovada, amb el 96,7% dels vots, la ponència política, que referma l’aposta per la coalició Més per Mallorca com a instrument polític per ‘encapçalar l’alternativa progressista a les polítiques destructores del PP.

Durant el congrés, al Teatre de Petra, el president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, s’ha acomiadat de la primera línia política, de manera que no serà candidat als òrgans de direcció del PSM-Entesa.

En el discurs de cloenda, el secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, ha defensat l’obertura d’un ‘procés constituent perquè els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera’ es constitueixin ‘com a subjecte polític i jurídic sobirà que exerceixi el dret de decidir per canviar tot allò que urgeix canviar’: ‘Perquè hem de canviar radicalment l’actual sistema. volem més democràcia, més benestar i més sobirania’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any