Montilla, Carod, Ortega i Felip Puig, entre les víctimes del suposat espionatge

  • La Vanguardia parla de centenars d'informes de Método 3 · CDC va fer espiar Puig, segons El Periódico

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.02.2013 - 09:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Algunes de les víctimes de la suposada trama d’espionatge a Catalunya van ser l’ex-president de la Generalitat José Montilla, l’ex-vice-president Josep-Lluís Carod-Rovira, el conseller Felip Puig, l’actual vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, l’ex-conseller Joaquim Llena, el batlle de Lleida, Àngel Ros, el comissari europeu Joaquín Almunia i l’ex-presidenta del parlament balear Maria Antònia Munar. Així ho assegura la informació publicada avui per La Vanguardia, segons la qual hi ha centenars d’informes elaborats, com a mínim, per l’agència de detectius Método 3. Uns informes que haurien encarregat els partits com CiU, el PSC i el PP (tots ho han negat) i fins i tot el govern de la Generalitat en l’època del tripartit.

Segons la informació publicada avui, als informes hi consten els seguiments, les escoltes, informes patrimonials, l’entramat de relacions personals i fins i tot qüestions íntimes de polítics de diversos partits. Tots aquests informes s’haurien fet durant els últims deu anys.

Hi ha referències també al finançament de partits com el PSC o CiU. I en aquest sentit, diu La Vanguardia, la policia dóna per fet que l’enregistrament per part de Método 3 de la conversa que van mantenir el juliol del 2010 al restaurant la Camarga de Barcelona Alícia Sánchez Camacho i l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola va ser finançat pel PSC.

Els socialistes haurien encarregat a Método 3 que esbrinés si una part de les connexions pagades per les empreses al Palau acabaven en societats de la família de l’ex-president.

CDC va fer investigar Felip Puig

Una de les persones investigades per Método 3 va ser l’ex-conseller d’Interior i actual conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, segons aquestes informacions. I qui va fer investigar Puig fou el seu propi partit, Convergència, segons informen avui El Periódico i La Razón. Diuen aquests diaris que CDC va encarregar a Método 3 que investigués Puig el 2009, un any abans que fos conseller. Diu El Periódico que l’encàrrec d’investigar Puig el va fer l’avui conseller de Justícia, Germà Gordó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any