La UIB reuneix 60 experts internacionals en aeronaus no tripulades per a l’estudi dels fenòmens meteorològics

  • El primer congrés de la International Society for Atmospheric Research using Remotely-piloted Aircraft tindrà lloc del 18 al 20 de febrer de 2013

VilaWeb
Redacció
15.02.2013 - 16:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat de les Illes Balears acull el primer congrés de la International Society for Atmospheric Research using Remotely-piloted Aircraft (ISARRA), que tindrà lloc del 18 al 20 de febrer de 2013. La trobada reunirà més de 60 experts internacionals que tractaran els darrers avenços assolits en el marc de la COST Action ES-0802, una iniciativa europea que té com a objectiu la coordinació de la recerca científica en el desenvolupament i l’aplicació d’aeronaus no tripulades per a l’estudi de fenòmens meteorològics. 

A l’acte d’inauguració hi intervindran el doctor Joachim Reuder, professor de la Universitat de Bergen i president de la COST Action ES 0802; el doctor Joan Cuxart, professor del Departament de Física de la UIB i membre del comitè organitzador; i el doctor Jaume Carot, vicerector de Professorat i Postgrau de la UIB. 

Alguns prototips d’aquests aparells no tripulats estaran exposats públicament en una mostra que es podrà visitar a l’entrada de la sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos l’horabaixa de dimarts, 19 de febrer.

Aquests sistemes ajuden a reduir el biaix entre les observacions fetes des de terra i les fetes mitjançant satèl•lits i ofereixen dades rellevants de gran resolució temporal i espacial que són d’interès per al coneixement meteorològic però també per a la seva aplicació potencial en àrees com l’agricultura.

El comitè organitzador d’aquest congrés l’integren el doctor Joan Cuxart, professor del Departament de Física de la UIB; la doctora Maria Antònia Jiménez, de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB); i el doctor Damià Gomila, de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any