‘Estelada, on vas?’

  • L'ANC crea una plataforma pública per a la cerca del lloc ideal per a situar estelades oficials als municipis

VilaWeb
Redacció
07.02.2013 - 09:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana a Cardedeu (Vallès Oriental), després de recollir ja més de mil euros amb butlletes participatives per a contribuir al finançament d’una estelada amb asta i col·locar-la en un lloc públic i significatiu del poble, va presentar als partits amb representació una proposta de moció sol·licitant autorització per situar-la al parterre davant la Casa de la Vila. La moció no es va aprovar, però CiU, al govern, va proposar trobar un lloc alternatiu en un terreny privat. Per ajudar en aquesta tasca s’ha creat la plataforma pública Esteladaonvas.cat.

Aprofitant el ressò mediàtic de la campanya publicitària sobre reciclatge ‘Envàs on vas’, des de la pàgina es proposa obrir el debat sobre la col·locació de la bandera a Cardedeu, atès que hi entren elements ben variats, com ‘permisos de l’ajuntament, lleis, estratègia, dotació de caràcter institucional de la localització, l’acte d’inauguració i la seva repercussió al poble i al país…’

Alhora, Esteladaonvas.cat també vol ajudar els altres pobles que es trobin en la mateixa situació, i per això s’hi recullen ‘tantes imatges com sigui possible d’estelades oficials a tot el país, és a dir, col·locades en indrets públics amb el permís de l’administració corresponent o directament aquelles que ja ocupen un espai d’una institució pública’.

Els promotors ja hi han publicat quasi una quarantena de fotografies de banderes situades en espais públics de tot Catalunya, d’Alella a Vic, passant per Girona, Ripoll i Sant Carles de la Ràpita.

Moció rebutjada

ERC i la CUP van presentar la moció per a lluir l’estelada en un lloc destacat de Cardedeu al ple del 31 de gener, però no es va
aprovar. Els sis regidors de CiU i el de Gent pel Canvi (independents) van mostrar-se partidaris del que representa la bandera, però van argumentar el vot negatiu pel pacte de govern que van signar amb el PP (dos regidors), que consideren necessari mantenir per garantir l’estabilitat en la governació del poble. Una de les clàusules d’aquest pacte és no entrar en temes identitaris, ni per una part ni per una altra. El PSC, per la seva banda, s’hi va abstenir perquè considerava que és un tema que creava divisió, i el portaveu del PP no va entrar en el debat. Els vots favorables van ser els de la CUP (2), ERC (1) i ICV (1). Amb la moció no aprovada, CiU va proposar trobar un lloc alternatiu en un terreny privat i amb bona visibilitat, que és l’opció que es valora ara mateix i en la qual vol incidir la campanya Esteladaonvas.cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any