Navarro qualifica la declaració de sobirania d’irreal, falsa i tramposa

  • El primer secretari del PSC i el sector crític pacten 'passar pàgina'

VilaWeb
Redacció
02.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell nacional extraordinari del PSC s’ha reunit avui a Barcelona en un moment de divisió interna arran de la votació de la declaració de sobirania, on cinc diputats van decidir trencar la disciplina de vot. En el seu discurs, el primer secretari, Pere Navarro, ha demanat als crítics de ‘passar pàgina’, i ha defensat el vot negatiu del PSC a la declaració perquè és ‘irreal, falsa i tramposa’.

Per Navarro, el PSC no va votar la declaració perquè els partits que la secundaven volien una declaració de sobirania i no pel dret de decidir: ‘El PSC no va votar contra el dret de decidir, sinó contra una declaració de sobirania irreal, falsa i tramposa.’ ‘Per què ha de participar el PSC en una farsa? Jo no ho faré’, ha reblat.

Respecte al trencament de la disciplina de vot dels cinc diputats en aquella declaració, els ha dit que no compartia la seva decisió, però que vol passar pàgina, i esperava que ells també. Els crítics i diputats díscols que van trencar la disciplina de vot li han respost mostrant la voluntat de reprendre el camí de la unitat del partit. Després de la crida de Navarro a l’entesa, les intervencions a porta tancada han respost, majoritàriament, en el mateix sentit. Només algunes veus han clamat contra els díscols i, segons que ha sabut l’ACN, una única intervenció ha demanat, en nom de la sectorial de Justícia, que aquests diputats tornin l’acta.

Així, les tres intervencions de crítics com Joan Ignasi Elena, Àngel Ros i Núria Ventura han remarcat que el camí a seguir és el de l’entesa per a evitar el trencament del partit. De fet, tot i defensar la seva posició i recordar els seus arguments, ni els díscols ni la cúpula no han volgut fer sang de la votació i tots sembla que han optat per escollir de moment el camí de la pau interna.

El consell nacional extraordinari d’avui, amb tot, tenia per objectiu donar el vist-i-plau al document i el calendari que l’executiva va aprovar dilluns passat. Aquest text és el que marca les línies estratègiques a seguir de cara a les convencions estratègiques que s’han de celebrar, a més de fixar un calendari aproximat per a aquestes trobades de debat. Segons el PSC, el document s¡ha aprovat per unanimitat, cosa que s’interpreta com una mostra de suport conjunt a una mateixa estratègia, que agrupa igualment crítics i l’aparell del partit. ‘Ara el que toca és treballar’, han repetit de manera quasi sistemàtica la majoria de socialistes destacats quan abandonaven la seu nacional del PSC a Barcelona. 

‘Si guanyem les municipals de 2015 estarem en disposició de derrotar CiU a les autonòmiques’

El primer secretari ha volgut fer una clara referència a la que considera la propera fita important pels socialistes: les eleccions europees i municipals. El cap del partit s’ha centrat sobretot en els propers comicis locals, que ha qualificat de possible punt d’inflexió en la tendència del PSC. ‘Comencem a treballar per preparar el començament del canvi, no ho dubteu. Si guanyem les municipals del 2015, estarem en disposició de derrotar CiU a les autonòmiques’, considera. A més, ha encoratjat els companys de partit a treballar ja per a les eleccions europees de 2014, que creu que són ‘molt importants per la vida quotidiana de la gent’.

Informació relacionada:

El cap de files del PSC a Barcelona s’absté en la declaració de sobirania

El PSC sanciona amb una multa els cinc diputats rebels

Tura, sobre el PSC: ‘És una tristesa insuportable’

Rebel·lió al PSC contra el tomb espanyolista de Navarro

Camacho: ‘Senyor Navarro, benvingut al bàndol de la democràcia’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any