Bárcenas nega ara haver pagat en negre als dirigents del PP

  • L'ex-tresorer del PP desmenteix a través d'un comunicat les informacions publicades avui

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2013 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-tresorer del PP, Luis Bárcenas, ha negat aquest migdia que s’haguessin fet pagaments a dirigents del partit fora de la comptabilitat oficial. Ho ha dit en un comunicat enviat a l’agència Efe que arriba hores després de les informacions d’El País. Avui aquest diari publica documents que mostren que es va pagar diner negre a la cúpula del PP.

‘Durant els anys que vaig ser gerent i tresorer del PP, mai ningú no va registrar entrades ni sortides de fons diferents de les declarades oficialment pel partit’, diu Bárcenas en el comunicat, en què nega que es paguessin diners fora dels recollits en la comptabilitat del partit. També nega donatius i aportacions que no complissin la llei, i avisa que emprendrà les accions judicials que consideri adients contra ‘els qui llancen a l’opinió pública falsedats com les recollides a El País’. 

El comunicat de Bárcenas

1. En els anys que vaig ser gerent i posteriorment tresorer del Partit Popular, mai no hi va haver per part meva ni de cap altra persona cap registre d’entrades o sortides de fons diferents dels declarats oficialment pel partit.

2. Almenys durant aquesta etapa, mai no es va lliurar a cap de les persones que esmenta el diari El País, ni a cap altra, unes quantitats que no haguessin estat oportunament recollides en l’única comptabilitat existent en el partit.

3. Durant aquest període no va existir tampoc en el partit cap donatiu ni cap aportació que no complís la normativa vigent i/o que no fos degudament recollida en la comptabilitat del partit i ingressada en el compte corrent de donatius.

4. Complint escrupolosament la llei, la comptabilitat del partit va ser sempre presentada al Tribunal de Comptes, perquè la fiscalitzés, i l’òrgan jurisdiccional va emetre’n els informes corresponents durant tot aquest període, sense fer-hi cap esmena.

5. Mai en els molts anys de servei que vaig tenir l’honor d’exercir en el Partit Popular no vaig consentir, impulsar ni executar cap actuació que pogués significar un incompliment de la llei ni dels estrictes principis ètics del partit.

6. Sempre em vaig esforçar a actuar amb la màxima transparència en la gestió dels ingressos i despeses del partit, de la mateixa manera que em consta que va fer Álvaro Lapuerta, i si vaig poder cometre cap error –com sens dubte vaig fer– no va ser rebent cap quantitat ni portant cap comptabilitat paral·lela, diferent de l’única existent en el partit.

7. Em reservo totes les accions legals, penals i civils, que m’emparin arran del manifest menyspreu a la veritat i a la meva persona que duen a terme els qui llancen a l’opinió pública falsedats com les recollides avui per El País.

8. Vull deixar constància finalment del meu profund lament per l’injust dany que es vol fer amb aquestes falses informacions a persones que, amb Mariano Rajoy al capdavant, sempre m’han demostrat una alçada moral, professional i personal irreprotxables.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any