Què podem consumir de forma cooperativa?

  • A Internet podem trobar diverses pàgines web on intercanviar objectes i serveis. Aquests són alguns exemples.

VilaWeb
Laura Mont i Òria Montardit
10.01.2013 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Internet i les xarxes socials faciliten la recerca de productes, entre ells destaquen:

Roba

Els nens i nenes creixen ràpid en els seus primers anys de vida i deixen la majoria de la seva roba nova. D’aquí és on sorgeix la idea de grownies.com una pàgina web que permet l’intercanvi de roba d’infants menors de 8 anys en pacs de 6 peces de roba. A banda, trobem altres pàgines webs on també existeix la permuta de roba o de complements de qualsevol tipus.

Cotxe

Anar en cotxe sol és car i poc ecològic però, sobretot és avorrit. En canvi, si es comparteix el cotxe les despeses poden dividir-se entre tots els membres i a l’hora s’ajuda a no contaminar el medi ambient. A més a més, compartir el cotxe resulta divertit i fa el viatge més amè.

Casa

Has vist la pel·lícula ‘The Holiday’? En aquest film una noia del Regne Unit i una altra nord-americana s’intercanvien la casa. Aquest fenomen cada vegada té més seguidors arreu del món perquè permet viatjar d’una manera més econòmica. Durant els últims anys, s’han creat un conjunt de pàgines web on s’anuncien els immobles que es poden intercanviar i durant quin període de temps estan disponibles.

Temps

Els Bancs del temps són xarxes d’intercanvi de temps entre persones. Aquests es basen en permutes multilaterals: una persona A presta un servei a una persona B d’una durada de temps determinat. La persona B no és necessari que cooperi amb la persona A si aquesta no pot oferir-li cap activitat que  li interessi. Aquí és quan apareix una persona C que pot ajudar a una altra persona D i aquesta, finalment a la persona A.

A Catalunya, els Bancs del temps tenen una gran acceptació entre la societat perquè es veuen com nova forma de cooperació i de sociabilitat entre persones d’un mateix barri, poble o ciutat.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any