Ester Franquesa, nova directora general de Política Lingüística

  • Fins ara ha estat cap del Servei del Foment de l'Ús del Català

VilaWeb
Redacció
08.01.2013 - 16:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha nomenat avui Ester Franquesa com a nova directora general de Política Lingüística. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i compta amb el Diploma d’Estudis Avançats en Comunicació i Humanitats per la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Fins ara ha estat cap del Servei del Foment de l’Ús del Català, organisme adscrit a la Subdirecció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i prèviament havia estat directora de l’Àrea de Llengua de l’Institut Ramon Llull (2002-2004); directora i gerent del Consorci Centre de Terminologia TERMCAT (1997-2002).

També ha estat professora de llengua catalana i de llenguatge administratiu a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i a l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, entre d’altres.

En l’àmbit de la docència universitària, ha impartit cursos de terminologia a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra, a l’Autònoma de Barcelona, a la Universitat de València i a la Universitat de les Illes Balears, entre d’altres.

És membre del Grup Emergent de Recerca en Estratègia i Creativitat publicitària de la Facultat de Comunicació Blanquerna i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’Institut d’Estudis Catalans, entre altres organismes. Ha publicat diverses obres en el camp de la terminologia, entre les quals destaquen ‘La terminologia. Un mirall del món; Els llenguatges d’especialitat a les humanitats’ (1997); i ‘Nou diccionari de neologisms’ (2001).

Va rebre el Premi de nous estudis de sociolingüística Lupa d’Or, edició de 2010, de la Societat Catalana de Sociolingüística de l’Institut d’Estudis Catalans, per l’obra ‘Doble oficialitat i llengua pròpia: dues llengües i un territori. Textos de Josep M. Puig Salellas’ (2009).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any