Es mor el lingüista i poeta valencià Àngel Mifsud

  • Aquesta matinada a Menorca, on feia anys que residia

VilaWeb
Redacció
23.12.2012 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lingüísta, poeta i professor Àngel Mifsud i Ciscar (Tavernes de la Valldigna, 10 de novembre de 1954 – Menorca, 22 de desembre de 2012), valencià de naixement però i d’adopció, s’ha mort aquesta matinada. Misfud ha tingut una vida entregada al país i a la cultura catalana.

Com a poeta, participà en dues ocasions al recital Illanvers. La seva obra poètica publicada es troba recollida en diversos llibres col·lectius: ‘Menorca tot just ahir’ (1999), ‘Quatre postals sense destinatari’ (2004), ‘Roques de Menorca’ (2005), ‘Illanvers 3’ (2006), ‘Illanvers 9’ (2012). Podeu llegir alguns poemes seus al seu bloc.

Com a lingüista va estudiar la situació del català a Menorca, revisà la tesi doctoral del catedràtic i editor Lluís Casasnovas Marquès sobre la toponímia menorquina, va participar en la publicació de les obres completes de l’il·lustrat menorquí Antoni Febrer i Cardona i l’any 1999 edità la ‘Vida popular del metge Francesc Camps d’Albranca’, escrita per la seva filla Maria Dolors Camps Riudavets. Finalment, també s’encarregà de confeccionar una antologia de l’obra catalana del poeta Gumersind Riera dins la mateixa col·lecció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any