De la franctiradora al soldat per la independència, un nou vídeo

  • La productora 24ixs publica un nou vídeo en defensa d'una Catalunya 'en pau i llibertat'

VilaWeb
Bel Zaballa
18.12.2012 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La productora ‘24 imatges x segon‘ ha fet arribar a VilaWeb un nou vídeo en defensa de la llibertat de Catalunya. Si fa una setmana ens presentava ‘La jove franctiradora’, avui llança ‘El soldat’, un clip de tres minuts i mig en què es rememoren els bombardeigs de la guerra del 36-39 com a ‘metàfora de l’atac contra la nostra llengua, la nostra escola, la nostra manera de ser’, explica l’autor, Quim Paredes.

Imatges en banc i negre en què un jove s’amaga durant un bombardeig en un refugi i escriu un missatge a la paret. Amb la imatge en color, el vídeo ens porta a dia a d’avui, on el jove, ara un home de més de noranta anys, torna a aquell amagatall. És en Josep Vicens, de la lleva del biberó. ‘No el mostraria, però, com un heroi de guerra, sinó com un exemple de tenacitat i caràcter, de supervivència, com el de tots els catalans’, diu a VilaWeb Paredes, que ret homenatge així a aquest home que avui fa noranta-dos anys.

‘I’m a catalan’ és la frase pintada a la paret. La frase que va pronunciar Pau Casals durant el seu discurs a les Nacions Unides el 1971. I és l’eslògan d’aquest vídeo, juntament amb un ‘Gonna be this year’, és a dir ‘Aquest any sí’: ‘una traducció personal del lema que el FC Barcelona feia servir en l’època en què guanyar lligues no comportava només l’aspecte esportiu. L’he incorporat per Catalunya, que ara sí que ho necessita, referint-me a la present ‘temporada’, de la qual ahir el parlament en va donar el tret de sortida’. Finalment, diu Paredes: ‘Ara només falta que els nostres representants pensin en el país, i no tant en els partits, i que Catalunya neixi com un país cohesionat i lliure’.

En aquest nou vídeo, la banda sonora la torna a posar Lluïsa Paredes, filla d’en Quim, la ‘franctiradora’ que en el vídeo la setmana passada interpretava la Suite número 1 en sol major, de Johann Sebastian Bach. Ara ens ofereix el segon moviment de la mateixa suite, ‘rememorant de nou el desig de pau’.

Amb aquests vídeos, la productora i el seu responsable volen fer arribar el missatge que ‘Catalunya vol viure en pau i llibertat’. Amb el clip d’avui, diu Paredes que continuen ‘apostant per Catalunya perquè ens continuaran posant les coses complicades’.

Informació relacionada:

Una ‘jove franctiradora’ per la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any