La Razón qualifica el cartell de ‘Keep Calm’ de nazi i és obligada a rectificar

  • Confon el govern britànic amb els nazis

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El popular cartell ‘Keep calm and speak Catalan’, que els darrers dies s’ha escampat per les xarxes socials, va tornar a ser objecte de polèmica ahir, sorprenentment. Durant uns minuts, el diari La Razón va atribuir el cartell al nazisme, com es pot veure en la imatge, extreta de l’edició digital d’aquest diari del grup Planeta, amb el titular ‘ERC recupera un cartell de l’Alemanya nazi per demanar de parlar en català‘. Poc després va rectificar i va modificar la primera part del text, així: ‘ERC recupera un cartell de la Segona Guerra Mundial.’

El cartell és una adaptació feta per l’informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet (@ganyet) del clàssic ‘Keep calm and carry on’, sorgit l’any 1939 com un intent del Ministeri d’Informació britànic per encomanar optimisme a la població mentre les tropes alemanyes provaven d’envair el país, just quan va esclatar la Segona Guerra Mundial. Però aquesta invasió no va arribar mai i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logotip, que mai no es van emprar. Vegeu aquest vídeo de la història del lema.

Ganyet també ha creat una web des de la qual es pot descarregar el logotip en mides i formats diversos: per a fer de perfil, de fons de pantalla o per a qualsevol altre ús.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any