Wert ja va anunciar el 2010 en una conferència a la FAES la reforma educativa

  • 'La comunitat educativa no pot ser democràtica', va dir acompanyat d'Aznar · Hi va presentar un ampli document que avançava la necessitat de la reforma

VilaWeb
Redacció
05.12.2012 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre espanyol d’Educació, José Ignacio Wert, ja no sorprèn ningú. I, de fet, no és cap novetat la polèmica reforma educativa que vol imposar i que preveu la reducció de la presència del català a l’escola fins a fer-la residual. Tal com recull el diari gallec Praza, Wert ja va avançar la intenció d’una profunda reforma educativa a tot l’estat espanyol l’any 2010, en una conferència a la fundació FAES, convidat per l’ex-president espanyol José María Aznar.

Wert hi va participar com a màxim dirigent de la consultoria Inspire i va fer una presentació titulada ‘La sociedad española ante la agenda de reformas’ (íntegra, en pdf) en què explicava els futurs objectius de l’estat espanyol. Entre aquests, i d’una manera destacada, Wert va parlar de la reforma que ara ha presentat. ‘No és cap exageració d’afirmar que es tracta de la reforma més important que la societat espanyola ha d’encarar’, va dir aleshores (pàgina 34), i va explicar que no es tractava pas de gestionar més bé els recursos, sinó de reformar els valors.

La presentació començava amb aquesta imatge per a dibuixar el dilema en què, segons Wert, es trobava l’estat espanyol:

Wert: ‘La comunitat educativa no pot ser una comunitat democràtica’

Wert atribuïa els problemes del sistema educatiu públic a un ‘fracàs polític’ de les lleis i també a una ‘deriva democràtica equivocada, que va remoure i pervertir els fonaments del sistema’.

En aquest sentit, el ministre no va dubtar a afirmar que existia un ‘concepte abusiu i invasiu de la comunitat escolar’. ‘La comunitat educativa no pot ser una comunitat democràtica, perquè el procés educatiu no és democràtic’, va reblar.

Wert també va parlar dels ‘excessos evidents de la descentralització del sistema educatiu’ cap a les autonomies i va advocar per recentralitzar-lo. ‘Hi ha més gent partidària que el sistema educatiu sigui administrat per l’estat que no pas per les autonomies’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any