El jutge decreta presó per a l’ex-president de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán

  • És evitable amb una fiança de 30 milions d'euros

VilaWeb
Redacció
05.12.2012 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco ha decretat presó eludible sota fiança de 30 milions d’euros per a l’ex-president de la CEOE i ex-propietari de Marsans Gerardo Díaz Ferrán, que va ser detingut el passat dilluns. El jutge ha pres aquesta decisió després de prendre-li declaració. La detenció de Díaz Ferrán es va emmarcar en l’operació Creuer, que investiga el suposat buidatge patrimonial del Grup Marsans per evitar el pagament als seus creditors. Díaz Ferrán va deixar la presidència de la principal patronal espanyola el 2010 després de la fallida del grup Marsans.

El jutge que instrueix aquest procediment va obrir la investigació a partir d’una denúncia presentada el febrer passat per les majoristes AC Hotels, Meliá, Pullmantur i el grup Orizonia.

En l’operació també han estat detinguts l’empresari Ángel De Cabo, que va comprar Marsans a través de l’empresa Posibilitum; el seu col·laborador Iván Losada Castell, conseller delegat de Nueva Rumasa; la secretària d’aquest últim, Susana Mora; i Teodoro Garrido, el cunyat de De Cabo.

A més de fer vuit escorcolls en domicilis particulars i seus socials de la trama, la policia espanyola va arrestar Rafael Tormo, Antonio García, Carmelo José Estellez Giménez i José Enrique Pardo Manrique, que haurien actuat com suposats testaferros de De Cabo.

PARADISOS FISCALS

El jutge investiga si Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual, que va morir el juny passat, van utilitzar les empreses de De Cabo per evadir el patrimoni de Marsans a paradisos fiscals i no pagar els deutes amb els creditors, que les majoristes denunciants quantifiquen en 45 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any