Els municipis independentistes demanen ‘un govern fort’ per a poder fer la consulta

  • Si el govern no pot convocar-la, ho faran ells en l'àmbit local

VilaWeb
Redacció
27.11.2012 - 17:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, s’ha declarat ‘content i orgullós’ que, de les eleccions catalanes, n’hagi sortit una clara majoria sobiranista, partidària d’un referèndum sobre la independència de Catalunya.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb una dotzena de batlles de l’associació, ha demanat que ara es constitueixi un ‘govern fort’ que avanci sense descans cap a a la independència i convoqui una consulta aquesta mateixa legislatura.

L’AMI es posarà en contacte amb els diferents grups parlamentaris per demanar-los unitat en la lluita per fer el referèndum, i els ha exigit que prioritzin la voluntat dels ciutadans per sobre dels interessos de partit.

Més enllà de demanar un govern fort, Vila d’Abadal ha instat que la investidura del pròxim president de la Generalitat sigui en el primer debat perquè, segons ha dit, això donaria un missatge de fortalesa a l’aposta sobiranista catalana.

Vila d’Abadal ha assenyalat CiU, ERC i la CUP com els principals responsables que la investidura i el pròxim govern siguin sòlids i s’aposti sense fissures per avançar cap al referèndum i la independència de Catalunya.

Vila d’Abadal ha reivindicat el paper de l’associació en la lluita del sobiranisme català, i ha avisat que, si el govern no celebra la consulta perquè no vol o perquè no el deixen, l’AMI s’encarregarà que s’impulsi des del món municipal.

Vaga i corrupció

També ha advertit que aquestes eleccions han servit per constatar que el govern de Mariano Rajoy és el principal opositor ‘fort i deslleial’ del procés sobiranista català, per la qual cosa ha ofert l’associació per seguir batallant a favor de la independència.

Vila d’Abadal ha lamentat que tant la vaga general com les acusacions de corrupció que han sortit en aquesta campanya n’hagin interferit el desenvolupament: ‘Són dues accions que no són del tot lògiques ni lleials en un procés electoral net’.

A punt de fer el primer any des del seu naixement, l’AMI ja compta amb 626 municipis adherits dels més de 900 que té Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any