[VÍDEO EN DIRECTE] Alexis Tsipras (Syriza) participa en un míting amb Joan Herrera i Joan Josep Nuet

  • L'acte final de campanya d'ICV-EUiA comença a dos quarts de set del vespre

VilaWeb
Redacció
22.11.2012 - 18:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alexis Tsipras, màxim dirigent de la coalició grega Syriza, aterra avui a la campanya catalana per fer costat a ICV-EUiA. Aquest fet és un important reconeixement polític a la candidatura de Joan Herrera, que espera poder presidir una alternativa d’esquerres.

ACTE EN DIRECTE:

Tsipras i Herrera compartiran acte amb el diputat d’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, en un míting a les Cotxeres de Sants de Barcelona, avui,.

L’equip de campanya d’Herrera ha explicat a Europa Press que la visita de Tsipras havia costat de coordinar, atesa la situació d’inestabilitat de Grècia. Com que esperaven haver pogut lligar abans la visita, la confirmació definitiva ha obligat a reorganitzar l’agenda del partit.

Tant Syriza com ICV-EUiA proposen de renegociar el deute públic, perquè entenen que una bona part d’aquest deute és conseqüència d’haver privatitzat beneficis i socialitzat pèrdues, d’haver sanejat balanços de bancs i d’haver carregat sobre els ciutadans la majoria dels ajustaments.

Syriza va ser la segona força, a les últimes eleccions gregues, tot just amb dos punts per sota de Nova Democràcia, el partit de l’actual primer ministre, Antonis Samaràs. L’èxit de Syriza es va basar en gran mesura en la seva capacitat d’aplegar el vot contrari a les mesures d’ajustament imposades per Brussel·les; això féu que també arreplegués molts vots socialistes i de moviments socials de protesta actius.

Joan Herrera, esmentant Alexis Tsipras, ha assegurat moltes vegades durant la campanya que el sud d’Europa s’hauria de plantar contra les exigències de Merkel, Rajoy i Mas, i deixar estar una austeritat dogmàtica que  ha demostrat que no servia per crear llocs de feina i que empobria encara més la societat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any