Mas proposarà en la primera sessió del Parlament una declaració del dret de decidir

  • Pensa que no caldrà fixar en aquesta sessió la data de la consulta

VilaWeb
Redacció
09.11.2012 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha promès que en la primera sessió del Parlament després de les eleccions del 25 de novembre presentarà una proposta de declaració sobre el dret de decidir perquè sigui aprovada.

Mas ho ha anunciat en la primera conferència de premsa de campanya electoral. ‘Es tracta de definir les regles de joc d’aquesta nova etapa’, ha dit. ‘Que el parlament reculli la veu expressada a les urnes i ho faci ensenyant les millors cartes, que són la democràcia, la transparència, diàleg, Europa i marcs legals’, ha afegit.

Segons Mas, la declaració sobre el dret de decidir enllaçarà amb la resolució sobre la mateixa qüestió que es va aprovar al Parlament en l’última legislatura. Per Mas, a la declaració no hi ha de figurar la data de la consulta, sinó que ha de respondre a la voluntat de gunayar-se ‘la comprensió i el respecte de la comunictat europea i internacional’.

Ha admès que la seva il·lusió és fer la consulta el 2014, però ha afegit que no necessàriament el procés d’Escòcia ha de tenir paral·lelismes amb el català, sinó que la pregunta s’ha de fer quan més convingui a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any