Megaupload ja prepara una web successora

  • El controvertit fundador de la web de descàrregues diu que el nou projecte s'activarà aviat i que serà plenament legal

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 21:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador de la web de descàrregues Megaupload, conegut amb el sobrenom de Kim Dotcom, que fou detingut i acusat de diversos delictes contra la propietat intel·lectual per l’activitat d’aquesta web, ha anunciat que ben aviat obrirà una web successora. El nom? Ben semblant: Mega. Quan? A finals d’any, tot i que no dóna cap data concrta. Ho explica en aquest ampli reportatge publicat a la revista Wired.

Entre altres detalls, Dotcom, que actualment es troba en llibertat vigilada, assegura que la nova web serà legal i complirà tots els requisits actuals. Com? A través d’un núvol per a emmagatzemar els arxius, segons explica Dotcom, que sembla anar novament un pas per davant de la llei. Dotcom diu: com que són al núvol, els arxius es poden emmagatzemar en països diferents i de manera més dispersa, cosa d’altra banda que fa que els servidors siguin més difícils de localitzar per tancar-los.

Els arxius, i aquesta és una altra gran diferència amb Megaupload, tindran una paraula de pas que només coneixerà l’usuari que l’hagi carregat al núvol. És a dir, ni Mega ni el proveïdor no podran saber quins s’intercanvien ni què contenen. D’aquesta manera, diu Dotcom, l’únic responsable legal de l’arxiu serà l’usuari.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any