Les entitats bancàries es neguen a cedir habitatges buits a l’Ajuntament

  • Rebutgen així la proposta de conveni plantejada per l’Ajuntament a instàncies de la PAHC per tal converir part del parc immobiliari bancari en desús en habitatges socials

VilaWeb
Clàudia Martí
16.10.2012 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un comunicat de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell fet públic ahir, dues setmanes després que l’Ajuntament anunciés la negativa de les entitats financeres, denuncia que no esperaven ‘que aquestes reunions fossin una solució al problema, però ens sentim decepcionades davant una negativa tan rotunda’. Amb aquest conveni que finalment ha estat rebutjat per les entitats financeres, l’Ajuntament pretenia suplir les seva manca d’habitatges socials i d’emergència amb la cessió per part d’aquestes, d’una part del seu parc immobiliari que actualment es troba buit, la major part del qual és fruït de desnonaments de famílies de la ciutat.

La PAHC, en aquest comunicat,  mostra la seva ‘disconformitat’ davant d’aquesta negativa i expressa que la ‘lluita constant’ que duu a terme ‘és absolutament necessària’. ‘Sentim les nostres activitats més legitimades i continuarem la feina tal i com l’estem fent, pressionant entitats i a l’administració’, afirmen. La plataforma també ha criticat l’Ajuntament per no adoptar una postura ‘més bel.ligerant per aconseguir els propòsit que es plantejen’ i l’ha instat a no resignar-se davant d’aquesta negativa per part de les entitats financeres que operen a Sabadell.

L’Ajuntament aprova implícitament les ocupacions de la PAHC

Joan Manau, Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, en declaracions a Vilaweb Sabadell, va afirmar que ‘la cruesa de la crisi hauria de fer recapacitar a les entitats financeres’ i va anunciar la convocatòria d’una reunió amb tots els grups municipals per tal ‘d’exposar-los la situació’. Preguntat per aquest mitjà sobre si aquesta negativa legitima encara més l’ocupació per part de la PAHC d’habitatges buits propietat d’entitats financeres, com en el cas de l’edifici del barri de Campoamor, Manau va deixar entreveure la seva aprovació afirmant que ‘les PAHs existeixen per aquesta situació i fan una funció social molt necessària’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any